Mi az otthonfelújítási támogatás?

Klímaberendezés beépítése, cseréje?
Vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás,
ami javítani kívánja a gyermeket nevelő családok lakhatási körülményeit.

Hogy mi ez a támogatás? Információkért itt olvashat:

Kik vehetik igénybe? :

A támogatásra olyan családok jogosultak, akik:

legalább egy gyermeket nevelnek, aki még nem töltötte be a 25. életévét és legalább egy éve a felújítandó ingatlanban lakik. Ez alól csak az jelent kivételt, ha a gyermek fiatalabb, mint egy éves és/vagy az ingatlan tulajdonjogának megszerzése a kérelem benyújtását megelőző egy éven belül történt
babát várnak és a magzat már legalább 12 hetes

Mire igényelhető a támogatás? :

Nem soroljuk fel az összes lehetőséget csak, ami minket érint, ezek pedig:
„klímaberendezés beépítése, cseréje”
„fűtési rendszer kialakítása, korszerűsítése vagy elemeinek cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is” hőszivattyús fűtésrendszer telepítése, kialakítása

 

Meddig igényelhető a támogatás? :

A lakásfelújítási támogatás 2022. december 31-ig igényelhető, a Kincstár által üzemeltetett elektronikus felületen, postai úton vagy a kormányablaknál, az elbírálás pedig 30 napon belül megtörténik.

Általános tájékoztató
Részletes információk: Itt.

Hogyan történik az igénylés?:

A mellékelt nyomtatványt kell kitölteni és ahhoz csatolni a kapott számlákat
(Természetesen több tevékenységre- például klíma telepítés mellé napelemeket is felszereltetni- is igénybe lehet venni a támogatást a meghirdetett keretösszeg erejéig)
Itt igényelhet.

Mire kell figyelni? :

A támogatási legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető
CSOK keretében elszámolt számla itt már nem felhasználható (adott esetben el kell dönteni, hogy mindkét támogatás igénylése esetén hol célszerűbb az adott számlát elszámolni)
a felújítást végző szakember nem lehet közeli hozzátartozó, élettárs. Ha pedig cégről van szó, akkor az igénylő vagy az igénylő közeli hozzátartozója vagy élettársa nem lehet annak a tagja, vezetője vagy alkalmazottja.
A telepítési tevékenységek befejezését és a számlák kifizetését követő 60 napon belül be kell adni a kérelmet
A 3 millió forint támogatási összegnek fele-fele arányban kell tartalmaznia munkadíjat és anyagköltséget (ezt nem számlánként kell érteni, hanem az elszámolandó/támogatandó tevékenységek összességére)